Vegansk chokladkaka med kokosnötkräm och gojibär

Suktar du efter vit choklad men vill hålla dig borta från mjölkprodukter och vitt socker? Då är den här nyttiga chokladkakan någonting för dig!


INGREDIENSER
Botten
· 2,5 dl valnötter
· 2,5 dl dadlar
Chokladpudding
· 1 avokado
· 2 msk kokosolja
· 2 msk kokosnektar (eller dadelmassa)
· 2 msk kakaopulver
· 1 tesked vaniljextrakt
· 1 nypa Himalayasalt
· 0,5 dl nötmjölk

GÖR SÅ HÄR
Botten
1. Mosa valnötterna i en bunke och tillsätt dadlarna.
2. Knåda ihop till en pajbotten (ungefär 20 cm) och ställ i kylen.
Chokladpudding
1. Blanda alla ingredienser i en mixer tills de nått en tjock och mjuk konsistens.
2. Häll över smeten i pajformen.
3. Gör i ordning kokosnötkrämen och häll den högst upp i pajen. Låt stå i kylen över natten.
4. Servera med gojibär, kokosflarn och kakaonibbs.

Recept från @thisrawsomeveganlife

Daniel