Vegansk äppelpaj

Vegansk äppelpaj

Vegansk äppelpaj

Ingredienser:

• 2 vanliga äpplen
• 1 pink lady-äpple
• 2,5 dl mjuka dadlar, blötlagda i vatten
• Juice från 2 mandariner
• 1 tesked vaniljextrakt
• 1 tesked kanel
• 1/4 tesked muskot
• 1 dl torkade dadlar
• 1 dl mullbär
• 2 mjuka dadlar
Granatäppelkärnor och mullbär att garnera med

Gör så här:

1. Häll de blötlagda dadlarna, mandarinjuicen och kryddorna i en mixer och mixa tills du fått en jättemjuk konsistens. Tillsätt vatten om det behövs. Det ska inte vara för tjockt men inte heller för vattnigt.
2. Töm mixern och häll nu i de torkade dadlarna och mullbären (ej de som ska användas för garnering) och mixa (eller bered i en matberedare) tills du fått en kaksmet. Tillsätt två mjuka dadlar och mixa igen.
3. Skala nu äpplena och skär i MYCKET tunna bitar.
4. Nu kan du trycka ner degen i botten av tallrikarna och lägga äppelbitarna och dadelsåsen (steg 1) ovanpå den. Gör en vacker paj och garnera med mullbär och granatäppelkärnor.
5. Låt stå i 20-30 minuter innan du äter så att äpplena får tid att mjukna i dadelsåsen – då blir de riktigt mumsiga.

Recept från @joyfulfruitlovers

Daniel