Tropisk vegan- och glutenfri smoothie i två lager

Tropisk vegan- och glutenfri smoothie i två lager

Ingredienser:

• 2 dl kokosvatten (eller filtrerat vatten)
• 2 dl romansallad
• 1 1/2 stora mogna bananer
• 3 dl fryst mango
• 0,5 dl fryst ananas
• 1,5 cm hackad ingefära
• 1 msk tahini
• 1 msk lucumapulver
• 1 tesked spirulinapulver
• Garnera med chiafrön och hackad banan
• 4-5 isbitar

Gör så här:

1. Häll kokosvattnet i din mixer och tillsätt romansalladen. Mixa.
2. När romansalladen är mixad lägger du i alla andra ingredienser förutom spirulina. Mixa tills det fått en tjock och krämig konsistens.
3. Häll hälften av smoothien i två glass, men se till att lämna utrymme för nästa lager.
4. Tillsätt spirulina i resten av smoothieblandningen och mixa tills den blandats in väl.
5. Häll upp i glasen. Garnera med chiafrön och hackad banan.

Recept från @veganalamode

Daniel