Tropisk kokosnöt- och chiapudding

Tropisk kokosnöt- och chiapudding

Ingredienser:

Chiapudding
• 5 dl + 2 msk kokosmjölk
• 2 dl chiafrön
• Frön från 1 vaniljböna eller 2 teskedar vaniljextrakt
• 1½ msk ekologisk honung (eller lönnsirap)
• 1 msk riven kokos
• ½ tesked kanel
• 1 nypa kardemumma

Kokos/mangopuré
• 1 stor mango, skalad och urkärnad
• 2½ msk ekologisk honung
• 3 msk riven kokos

Topping
• 2 msk rostad kokos/flingor

Gör så här:

Chiapudding
1. Vispa ihop kokosmjölk, chiafrön, vanilj, honung, kokos, kanel och kardemumma i en medelstor bunke.
2. Täck över med plast och ställ in i kylen över natten (eller i minst 4 timmar). Har du riktigt bråttom kan du ställa in den i frysen i 1 timme, vispa och sedan ställa den i kylen 1 timme.

Kokos/mangopuré
1. Blanda mango, honung och kokosnöt i en mixer och mixa tills det blivit mjukt.
2. Ställ in i kylen tills det blivit kallt (minst 1 timme).

Puddingbägarna

1. Börja med mangopurén och häll 1 matsked puré i 6 dessertglas/bägare. Kör sedan ett chiapuddinglager och fortsätt att alternera tills all puré och pudding gått åt.
2. Strö på kokosnötsbitarna/flingorna högst upp i varje glas/bägare.
3. Ställ in i kylen tills det ska serveras.

Recept från @snixykitchen

Daniel