Grön Tropicalada-skål

För 1 person
Tillredningstid: 15 minuter
Total tid: 15 minuter

Ingredienser:

• 2,5 dl färsk spenat
• 2,5 dl färsk grönkål
• 1/2 banan (liten)
• 1 100g paket fryst, osötat acaibärfruktkött

• 1,5 dl frysta mangobitar
• 1,5 dl kopp osötad mandelmjölk (TIPS: I stället för mandelmjölk kan du om du vill använda 1/4 kokosmjölk tillsammans med 1 dl vatten.)

Topping:

• 1/2 skivad banan (liten)

• 2 msk skalad och uppskuren ananas

• 1 dl müsli (valfritt)
• 1-2 msk riven osötad kokosnöt
• Några droppar rå honung (valfritt)

Så här gör du:

1. Förbered acaipuré: Lägg spenat, grönkål, banan, acaifruktkött, mango och en skvätt mjölk i en mixer. (TIPS: Lägg i ingredienserna i den ordningen eftersom mjukare ingredienser är skonsammare för mixerns rotorblad.) Mixa på låg styrka tills de större bitarna brutits ned och öka sedan gradvis hastigheten samtidigt som du häller i mer mjölk. När ingredienserna blandats och all mjölk hällts i fortsätter du att mixa i 15-20 sekunder.

2. Lägg till topping: Häll upp acai i en skål och tillsätt sedan toppingen och – om du vill – garnera med honung högst upp. Mums!

Recept från cleaneatingmag

Daniel