Superfoods för energi

Superfoods för energi

Det är verkligen inte lätt att hitta rätt i superfooddjungeln. Nya produkter och leverantörer dyker upp till höger och vänster och det är svårt att veta vem och vad man kan lita på.

Du kan lita på oss. Det kan vi garantera. Men trots att du hittat hit kanske du ändå känner dig vilse bland alla våra produkter. Vilka passar just dig, och vad vill du uppnå?

I den här artikelserien hoppas vi kunna hjälpa dig hitta precis vad du söker.

Man jumping on mountain

Den här gången rekommenderar vi superfoods för ökad energi!

70%. Det är en ganska jobbig siffra. Och en energinivå vi är alltför vana vid, vare sig det gäller arbete, fritid eller träning. Våra krafter trötnar i slutet av arbetsdagen eller träningspasset, och vi når liksom inte upp i de där 100% vi så gärna vill.

Men oroa dig inte. Vi har lösningen, och efter att du läst den här artikeln kommer du aldrig mer gräma dig över att det är 30% kvar.

Efter att ha analyserat hundratals näringstabeller och forskningsrapporter har vi plockat fram fyra av våra produkter vi tycker passar bäst om du behöver en bestående energikick. Dessa är chlorella, ärtprotein, korngräs och kakaonibs.

Lås oss gå igenom dem en och en och berätta varför vi valt just dessa.

De vitaminer och mineraler som framför allt främjar en tröttkörd kropp är magnesium, järn, c-vitamin samt b-vitaminerna B2, B3 och B6. Fosfor, kalcium, koppar, mangan och vitamin B1 bidrar samtidigt till en bättre energiomsättning.

Vi har alltså valt ut produkter som är rika på dessa ämnen, men det är inte hela hemligheten. Forskare har runt om i världen utfört diverse experiment och tester där man kommit fram till att specifika produkter kan ha vissa effekter utöver sina vitaminer och mineraler.

Det kan alltså handla om speciella kombinationer eller andra näringsämnen unika för just den produkten.

En sådan produkt är chlorella. I ett japanskt experiment testades tio unga cyklister som delades in i två grupper: den ena gruppen fick äta 15 chlorellatabletter två gånger i veckan under fem veckor. Den andra gruppen fick ett placebosubstitut. Efter testperiodens slut uppvisade chlorellagruppen betydligt högre syreupptagningsvärden.

Chlorella är dessutom rikt på både järn, fosfor, vitamin B1, B2 och B3. En riktig energibomb, med andra ord!

En annan produkt om sätter igång trötta motorer är ärtprotein. Liksom chlorella är det mycket rikt på järn, zink och vitamin B2 och B3, men även mangan vilket främjar energiomsättningen och bryter ned kolhydrater och kolesterol. Ärtprotein håller även dina muskler i trim.

Eftersom ärtprotein ofta används av folk som tränar har flera studier gjorts på ämnet som visat att det inte bara fungerar som muskelbyggare utan även ger kroppen energi både under och efter träningspassen. Det är även laktosfritt och 100% veganskt.

Korngräs är ett av världens nyttigaste superfoods och användes bland annat flitigt av gladiatorerna i Rom. Så att ha med korngräs i den här artikeln var en självklarhet.

Förutom att vara sprängfyllt av c-vitamin är korngräs väldigt rikt på vitamin B2, B6 och mangan. Det senare är väldigt bra för energiomsättningen medan B6 kallas “humörvitaminen” och hjälper dig att sova bättre. Korngräs ger dig alltså inte bara mer energi, utan även mer sömn!

Slutligen har vi valt att plocka fram kakaonibs – som innehåller inte mindre än 300 näringsämnen samt höga doser av supermineralen magnesium. Faktum är att vi tog med kakaopulver även i artikeln om bättre fokus, men eftersom kakaopulver fungerar på så många olika sätt kunde vi helt enkelt inte värja oss.

Och handen på hjärtat, visst är det enklare att bara kunna fylla en näve kakaonibs och stoppa i munnen än att blanda till krångliga smoothies. Framför allt på jobbet, och såklart på gymmet.

Och allra helst när du vet att dagen snart är slut och du behöver de där sista 30%…

Beställ dina superfoods för energi här:

chlorella

ärtprotein

korngräs

kakaonibs


Källor:

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4186384/

http://stayfitcentral.com/buyers-guides/the-top-10-benefits-of-pea-protein-powder/

https://draxe.com/cacao-nibs/

Daniel