Stark och glad

PT by Alexandra

Vi har börjat lära känna fantastiska Alex på PT by Alexandra. Hon är en fantastiskt inspirerande, energifylld och handlingskraftig person. Lär känna henna du också.

Vi börjar med några snabba

Namn: Alexandra Nygren

Smeknamn: Alex

Ålder: 30

Ursprung: född och uppvuxen i Sthlm

Familj: sambo Lars, mamma, pappa + lillebror

Sysselsättningar: Driver mitt egna företag PT by Alexandra, personlig tränare och grundare till bloggen starkochglad.nu

Vad engagerar dig?
Den (hemska) utseende-och hälsohetsen som florerar i samhället. Jag gör allt jag kan för att jobba emot den, få människor att må bra genom ökad självkänsla, sluta jämföra sig med andra och att sluta fokusera på ytliga saker som den perfekta bicepsen

Om allt var möjligt vilka tre saker skulle du göra då?
Skapa fred på jorden (vem vill inte ha det?!)

Utrota allt vad ätstörningar och utseendefixering är

Föreläsa och anordna sköna hälsoresor med fokus på att må bra samt rolig och lekfull träning

Hur ser din perfekta dag ut?
Jag vaknar utvilad av solens strålar, sveper ett glas med korngräsvatten, tar en lång morgonpromenad med massa djupa andetag som avslutas med några solhälsningar. Äter en lång frukost med min bättre hälft. Under förmiddagen betar jag av mail och jobb framför datorn för att sedan tillbringa eftermiddagen med PT-kunder och någon av uteträningsgrupperna. Kvällen består av matlagning (något mumsigt vegetariskt) samt häng och prat i soffan med raggsockorna på framför en sprakande brasa.

Vilka utmaningar i ditt liv har du idag lyckats vända till stora gåvor för dig själv och kanske till och med till andra?
Med ätstörningar och träningshets i bagaget, en jobbig resa och många år av psykisk ohälsa har stärkt mig och gjort mig till den jag är idag. Jag har verktygen att hjälpa andra som är på väg mot eller mitt i samma resa som jag själv gått igenom. Hur man ska tänka om, hur man kan ta sig ur det, vad omgivningen kan göra och så vidare.

Vilka morgon, dags och/eller kvällsrutiner får dig att vara på topp?
Att börja morgonen med yoga, om så bara 15 minuter, innan frukost är helt fenomenalt skönt och ptalexger en riktigt bra start på dagen!
En promenad på lunchen för att andas frisk luft och för att syresätta musklerna för mer ork och energi resten av dagen är ett måste.

Kvällsrutinen är att lägga undan all elektronik, njuta av en bok eller prat med min sambo och innan jag somnar är det obligatoriskt med minst 10 minuter på spikmattan!

Vad är din favorit träning?
Måste jag välja en?! Jag älskar att vara utomhus, långa promenader, svettiga cirkelträningspass och yoga. Kombon av dessa tre är nyckeln till mitt välmående, fysiskt som psykiskt!

Vad fick dig att ta steget att starta Starkochglad.nu och PT by Alexandra. Var kom drivkraften?
Jag har sedan tonåren velat jobba med hälsa men lät det under många år bara stanna vid att vara en dröm. När jag tagit min examen som personalvetare, fått jobb och suttit på kontor i ett halvår så gick det upp för mig och blev väldigt tydligt att jag inte är en person som är gjord för den typen av jobb. Jag tänkte att livet är för kort för att låta ens drömmar aldrig gå i uppfyllelse och startade därför (friskt påhejad av min sambo) igång mitt egna företag.

Vad har du för mål med din sida och din PT verksamhet?
Mitt största fokus är att lära känna mina kunder, hur de mår (egentligen), vad de gillar för typ av träning och utefter det skapa ett upplägg som passar dom. Både på bloggen och med mina kunder är det otroligt viktigt att hitta nyckeln till rolig och lekfull träning, att äta god och näringsrik mat, att må bra och att älska sig själv. Fokus nummer 1 är att MÅ BRA! Alltför många piskar sig själv till både det ena och andra idag och är aldrig nöjda med vad de åstadkommer. Hemskt! Att landa i sig själv, känna att man duger och att älska sig själv inifrån och ut är viktiga faktorer och högt prioriterade mål för mig själv i mitt företagande gentemot mina kunder och följare på bloggen.

Vilken lärdom har du lärt dig som du tror att om alla visste det skulle jorden vara en ännu bättre plats att bo på?

Med en bra självkänsla så löser sig allt (typ)! Var och varannan människa går omkring med dålig självkänsla och det gör oss olyckliga. Våga ta professionell hjälp för att lära känna och bygga upp dig själv. Med en stark självkänsla i ryggen klarar man allt!

När känner du dig som starkast?
När jag hittar balansen i livet. När de flödar utan tidspress och för mycket krav. När jag har tid till träning, sover ordentligt, äter bra mat, får spendera mycket tid i naturen och kramas med min sambo. Då känns det som jag kan klara av vad som helst!

Vad har fått dig att tro på din inre kraft?
Det tog många år att ta mig ur mina ätstörningar men när jag väl tagit mig en bra bit på vägen och förstod att det var jag själv (med hjälp av andra) som tagit mig ur det så blev det väldigt tydligt att jag faktiskt har makten i mitt liv. Det är så lätt att bara åka med utan att stanna upp. Med sedan den dagen så har jag tillit till mig själv och mina inre krafter. Jag har förstått att ingen annan än jag själv kan åstadkomma det jag vill göra och hur jag vill leva mitt liv. Det är en häftig känsla!

Favorit superfood?Skärmavbild 2015-09-25 kl. 08.40.56
Vad svårt det är när man älskar alla slags superfood och bara får välja en…men jag säger chiafrön. Älskar det höga proteininnehållet!

Favorit superfood recept?
Kokoschiapudding med jordgubbar,

SÅ somrigt och gott! 


2 dl kokosmjölk
3 msk chiafrön  
0,5 tsk äkta vaniljpulver
7-8 mosade jordgubbar

Blanda ihop alla ingredienser noggrant och rör om igen efter 15-30 minuter. Klar att mumsa på efter cirka 2 timmar.

Stort tack Alexandra för att du delar med dig av din passion till oss!

 

 

Läs mer om Alexandra på hennes blog starkochglad.nu, och kika in på hennes fina Instagram. Bor du I Stockholm kan du försöka få plats på en av PT by Alexandras gruppträning. Hon har också onlinekonsultationer och mycket annat.

 

Mattias Fyrörn