Raw gojibärs-pesto

Gojibär-pesto

En schysst raw gojbärs-pesto som passar lika bra på ett kex eller bröd som till en varm eller kall pastasås.

Ingredienser

0.5dl Gojibär 
2dl torkade tomater
0,5 dl olivolja
2dl Solrosfrön
2 vitlöksklyftor
4dl vatten
1msk citronsaft
Salt och pepper
Basilika
Rosmarin

Tillvägagångssätt

Blötlägg gojibären och de torkade tomaterna i ca 8h.
Häll av blötläggningsvattnet i separat skål använd 1 dl av blötläggningsvattnet och spara resten för att tillsätta vid behov.

Mixa alla ingredienser tills slät konsistens. Tillsätt salt peppar, basilika och rosmarin efter smak eller experimentera med dina kryddfavoriter.  Om konsistensen blir för tjock kan du tillsätta mer av blötläggningsvattnet.

Här serverades den raw gojibär-peston på ett fint ekologiskt bovetebröd och saftiga körsbärstomater och gurka. Drycken till var en magnifik Korngräslatte.

Enjoy!

Mattias Fyrörn