raw chokladägg

Raw chokladägg

Ingredienser:
Saltat chokladägg / raw choklad grundrecept. 
• 80g kakaopulver
• 80g kakaosmör
• 50g kokossocker eller annat nyttigt socker
• en nypa salt

Finhacka kakaosmöret och smält i vattenbad. Mixa kokossockret till ett fint mjöl och blanda ned i det smälta kakaosmöret tillsammans med övriga ingridienser. Med det tre ingridienserna kakaopulver, kakaosmör och kokossocker ahr du basen i en raw choklad. lägg dessa i en for och in i kylen så är det klart.

För att ge dig på chokladägget. Ta lite av den smälta chokladen på en slickepott och gör ett lager på en äggform ( ca 10 cm hög) och lägg in det i kylen. Låt det stelna i ca fem minuter och lägg sedan på nästa lager tills det är 5-8mm tjockt. Du bör nu ha två choklad ägg halvor.


Saltad kolafyllning
• 8-10 urkärnade Medjooldadlar
• 1 msk kokosolja
• 60ml vatten
• ½ tesked vaniljextrakt
• 2 msk kokossirap eller agavesirap
• en nypa salt

Blötlägg gärna dadalarna i en timme. Det är inget måste men gör det enklare. Speciellt om du inte har en kraftig blender. Lägg ned alla ingridienser i en blender och kör på hög fart tills det blir väldigt krämigt. Fyll ena ägghalvan med kolafyllningen.

Chokladägg

Mousse av mörk choklad
• 4 msk kakaopulver
• 20g smält raw-choklad
• 1 msk kokosolja
• kräm från ytan av kokosmjölk ur en burk.

Ta ur det tjocka krämiga ur en kokosmjölkburk. Det vattniga kan du använda till något annat. Blanda Tillsammans med övriga ingridienser och mixa till dess att det blir krämigt. Fyll den andra ägghalvan med chokladmoussen.

Sätt ihop ägghalvorna

Ta lite av chokladen du har kvar och stryk över kanten på båda ägghalvor. Sätt ihop ägghalvorna och torka bort eventuell överflödigchoklad. Si tilla tt de sitter fast ordentligt och lägg in det i kylen.

Detta är en riktig choklad bomb och delas med fördel med andra. Du kan också göra flera små chokladägg.

ENJOY!!! 😀

Recept från @rawberryfields

Daniel