Gräddade pumpamunkar

Gräddade pumpamunkar

Ingredienser:

• 1 msk raw-kakaosmör
• 2 teskedar palm shortening (kokosolja med fettet borttaget)

• 2 1/2 tesked kall lönnsirap
• 1/2 tesked vaniljextrakt
• 1/4 tesked kanel
• 1 skiva krispigt stekt bacon (smulad)

Gör så här:

Lägg kakaosmöret i en bunke eller skål som du i sin tur lägger i en kastrull med kokande vatten (men bunken/skålens botten ska inte nudda vattnet). När kakaosmöret smält ställer du bort bunken/skålen från plattan och vispar i palm shortening. Tillsätt sedan lönnsirap, vaniljextrakt och kanel. Vispa noggrant. Doppa sedan munkarna i smeten och rotera dem varsamt så att de droppar av. Strö på smulad bacon och låt stå i rumstemperatur i 5 minuter. Om du vill kan du även ställa in munkarna i kylen i 10-15 minuter innan du äter dem. Mums-fili-pumpamunk!

Recept från @davidleite

Daniel