Rårisprotein (EKO)

170kr

Tre miljarder människor äter ris dagligen och spannmålet har förtärts i över 10 000 år. När teknologin nu gör det möjligt att utvinna proteinet ur riskornen och filtrera bort kolhydraterna och fibrerna har risprotein blivit lite av en muskelbyggares drömpulver.

Storlek 480g

In stock

SKU: 7350047926270 Category: Tag:

Gillar du att träna? Rårisprotein är det perfekta träningssupplementet med 80% protein

Med rårisprotein kan du bygga upp muskler och gå ned i vikt på samma gång!

Blanda en god proteinshake som du kan dricka både innan och efter ett träningspass

 

Hälsoeffekter av risprotein

Risprotein är – som man kan gissa av namnet – väldigt rikt på protein. Genom att pressa proteinet ur riskornen försvinner det mesta av fibrerna och kolhydraterna och blir till ett pulver som består av 80% protein. Protein behöver kroppen dels för att generera energi och dels för att bygga upp muskelmassa, varför det är livsviktigt för folk som tränar mycket. Protein innehåller aminosyror, varav de viktigaste finns representerade i risprotein. Med dessa lappar kroppen snabbt ihop de muskler och vävnader som bryts ned i och med diverse former av hårdträning. I och med att risprotein innehåller så pass lite fett är det ett perfekt supplement för att gå ner i vikt och bygga muskler på samma gång!

Utvinning och historia

Ris har mättat magar i över 10 000 år och är än i dag tre miljarder människors favoritspannmål. I vissa länder, till exempel Sydkorea, är orden för ris och mat desamma. Det råder delade meningar om var riset först började odlas, men mycket tyder på Pärlflodsdeltat i Kina. Klart är i alla fall att risodling snabbt spred sig och runt 5000 f.Kr. omfattade hela den asiatiska subkontinenten.  

För att bli till risproteinpulver går riset igenom en lång och noggrant utförd process. Efter skörden väljs de bästa riskornen ut, som sedan mals ner till rismjöl och blandas  med vatten. Efter det tillsätts enzymer som bryter ned risstärkelsen, varefter kolhydraterna filtreras bort. Risproteinkakan som återstår torkas innan den bryts ned till ett finkornigt pulver.

Användning och recept

Risprotein kan blandas in i vilken juice eller energishake som helst, och blir då en kraftfull proteinshake. Ett perfekt tillskott både innan och efter träningen!  

Brand

Näringstabell

 

% av RDI per 10 g
Energi (g.) 1537KJ/367Kcal
Protein (g.) 80.0g
Kolhydrater 12.0g
varav sockerarter 6.7g
Fett (g.) 2.0g
varav fleromättat
Fibrer (g.) 3.3g
Natrium (g.) 53.3g

Improve your exercise performance with rice protein

Researchers in the United States investigated the effects of rice protein on exercise performance and post-exercise recovery. The researchers recruited 24 young, healthy men as participants in the study.The subjects were randomly assigned to two groups and subjected to resistance training of three days every week for eight weeks. After each day of exercise, one group was administered 48 grams of rice protein supplement while the other group took 48 grams of whey protein supplement. It was made sure that the supplements were taken right after the exercises.

The researchers recorded the perceived salvage, tenderness, and willingness to train ratings before and after the first training session. Moreover, ultrasonography was conducted to evaluate the muscle chunkiness, and dual emission x-day was used to determine the body composition of the subjects at the start of the study, on week 4, and on week 8. Also, bench press and leg press were performed to determine body strength for the same periods.

The results indicated no significant change in psychometric scores of perceived salvage, tenderness, or willingness to train (p>0.05). However, a substantial increase was noted in lean body mass, strength, power and muscle mass. On the other hand, fat mass decreased significantly. The study concluded that rice and whey protein improved post-exercise recovery and exercise performance in the subjects.

* Jordan M Joy, Ryan P Lowery, Jacob M Wilson, Martin Purpura, Eduardo O De Souza, Stephanie MC Wilson, Douglas S Kalman, Joshua E Dudeck, and Ralf Jäger. (2013). The effects of 8 weeks of whey or rice protein supplementation on body composition and exercise performance [Full Text]. Nutrition Journal, 12-86.

Source:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3698202/

  • Grön proteinjuice med maca

  • Havregrynspudding med rårisprotein