Mullbär GOFL 240g RAW EKO

75kr

Romarna tillägnade mullbärsträdet till Minerva, vishetens gud. Mullbär är både en kraftig antioxidant och C-vitaminbomb! Fulla av nyttiga matfibrer bidrar mullbär till god metabolism. Mullbär har en fantastiskt god och naturlig sötma och passar utmärkt som snacks.

Storlek 240g

In stock

SKU: 7350047926102 Category: Tags: , ,

Hälsoeffekter av mullbär

Det finns fyra starka faktorer som gör mullbär till ett superbär. Den första är dess funktion som antioxidant, och då framför allt genom att den kryllar av antocyaniner. Faktor nummer två stavas fibrer, då en portion mullbär utgör en stor del av ditt rekommenderade dagliga fiberintag.
Den tredje faktorn är vitamin C. Mullbär innehåller mer av dessa än apelsiner.
Vitamin C bidrar till ett normalt fungerande immunförsvar samt lindrar trötthet och utmattning. Mullbär innehåller även en hel del kalcium vilket bland annat behövs för att bibehålla en normal benstomme och tänder.

ORAC-värdet mäter antioxidantaktivitet och uppmäts per 100gram till 2036 på mullbär, vilket anses högt.

Utvinning och historia

Mullbär växer framför allt i Kina men finns på sina håll även i andra delar av världen. Det finns både svarta och vita mullbär. Svarta mullbär växer på träd som blir upp till 10 meter höga medan vita mullbärsträd kan bli upp till 15 meter. Våra mullbär odlas under kontrollerade former utan kemikalier, och när frukten mognat plockas den och bara de bästa exemplaren väljs ut.

Användning och recept

Du kan kort och gott äta bären som de är, ungefär en näve per dag som mellanmål. Det går såklart även bra att hälla bären i morgonfilen eller kvällsgröten, eller varför inte doppa dem i mörk choklad?

Brand

Ursprungsland

Turkiet/Iran

EKO

JA

KRAV

NEJ

RAW

JA

Näringstabell

Betydande mängd
Vitamin-C
Betydande mängd
Kalcium

 

% av RDI per 10 g
Energi (g.) 1503KJ/359Kcal
Protein (g.) 3.5g
Kolhydrater 76.7g
varav sockerarter 72.5g
Fett (g.) 2.9g
varav fleromättat 0.5g
Fibrer (g.) 5.9g
Natrium (g.) 7g
Vitamin-C (mg.) 36.4 4.55%
Kalcium (mg.) 195 2.44%

Mulberries to boost your athletics performance

Mulberry (morus) is a great source of essential nutrients and minerals, making it a powerful antioxidant and hence a valuable fruit for athletes. A study conducted in Pakistan investigated the chemical and nutritional composition of mulberries in addition to looking into their antioxidant properties. To achieve the goal of the study, the researchers studied four types of mulberries: white, black, large white and large black. The ripe mulberries were sourced from Gilgit-Baltistan, a region in Pakistan popular for a variety of fruits, including a large variety of mulberries.

The results showed that the key nutrients, such as dampness, residue, fats, protein, fibers, starches and glucose level were in the appropriate range together with an impressive level of vitality. Low vitamin B was found in all types of the mulberries while vitamin C was found in the range of (15.20±1.25) to (17.03±1.71) milligrams/100 grams fresh weight. When it comes to total phenol and alkaloid, the fruits showed them in the range of (880±7.20)–(1650±12.25) milligrams/100 grams fresh weight and (390±.22)–(660±5.25) milligrams/100 grams fresh weight respectively.

Moreover, hefty amounts of essential minerals like potassium, calcium, magnesium, sodium, iron, and zinc were found in all types of the mulberries. The concentration of potassium was dominant, falling in the range of (1270±9.36) to (1731±11.50) milligrams/100 grams. Calcium, sodium and magnesium were respectively recorded in the range of (440±3.21)–(576±7.37), (260±3.86)–(280±3.50), and (24±3.51)–(360±4.20) milligrams/100 grams. When it comes to the micro minerals, iron was dominant followed by zinc.

On the basis of the nutritional and chemical composition, the study concluded that mulberries are rich in nutrients and boast impressive antioxidant properties. This means that mulberries can be used to boost athletic performance.

* Mohammad Imran, Hamayun Khan, Mohibullah Shah, Rasool Khan, Faridullah Khan. (2010). Chemical composition and antioxidant activity of certain Morus species [Full Text]. J Zhejiang Univ Sci B, 11(12), 973–980.

Source:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2997407/

  • Mullbärspaj

  • Organisk päron- och mullbärssmoothie

  • Snabb och enkel hälsoskål

  • Magisk Raw Kakao

  • Vegansk äppelpaj