View cart “Carobpulver (Eko & Raw)” has been added to your cart.

Hampaproteinpulver 50% Protein (Eko & Raw)

70kr165kr

Tränar du mycket, vill bygga muskler men samtidigt undvika att äta kött? Med en påse hampaprotein är ditt dilemma löst på nolltid…

Clear
SKU: HAMP50-BULK Categories: , Tag:

Proteinet i hampa är förmodligen det bäst lämpade för människan av alla växtproteiner

Eftersom hampaprotein 50% är relativt lågt på fibrer och fett och högt på protein är det ett utmärkt sätt att bygga muskler och gå ner i vikt på samma gång!

Hampaprotein innehåller förutom sin rika proteinhalt en hel mängd nyttiga mineraler och vitaminer

Hälsoeffekter av hampaprotein 50%

Hampaprotein 50% består som namnet antyder av upp till 50% protein och är dessutom fullt av nyttiga fetter såsom Omega 3 och 6. Protein behöver kroppen dels för att generera energi och dels för att bygga upp muskelmassa, varför det är livsviktigt för personer som tränar mycket. Protein innehåller aminosyror, av vilka de viktigaste finns representerade i hampaprotein. Med dessa lappar kroppen snabbt ihop de muskler och vävnader som bryts ner i och med diverse former av hårdträning.

Omega-3 och 6 behövs för att bygga och reparera celler, reglera blodtrycket samt är bra mot torrt hår och torr hud. Omega-3-fett minskar risken för hjärt- och kärlsjukdomar och ökar mängden serotonin i hjärnan, vilket motverkar depressioner. Hampaprotein 50% innehåller dessutom rikliga mängder av mineralerna magnesium, järn, zink, koppar, fosfor och mangan samt vitaminerna B1, B3 och B9 (folat). Magnesium kallas ibland “mirakelmineralen” då den ger en livsgnista åt våra metaboliska funktioner samt lindrar trötthet och utmattning. Järn behövs bland annat för bildandet av röda blodkroppar medan zink bland mycket annat bidrar till normal kolhydratomsättning och immunförsvarets normala funktion. Mangan främjar energiomsättningen medan koppar bidrar till normal pigmentering i hår och hud. De tre b-vitaminerna lindrar bland annat trötthet och utmattning samt bidrar till hjärtats normala funktion.

Vår kropp producerar nya celler i ett rasande tempo, hela 50 000 nya celler per sekund! Vår hud byts ut ca 900 gånger under vår livstid och det mesta av oss är utbytt efter bara ca 7 år. Friska celler är kort och gott grunden för styrka och god hälsa. Genom att konsumera hampaprotein garanterar du din kropps tillgång på ”livets byggstenar”, det vill säga aminosyrorna som gör detta cellförnyande möjligt.

Utvinning och historia

Hampa har en uråldrig historia som spinner över 12 000 år, och det äldsta bevarade hampamaterialet är 8000 år gammalt. Den legendariske kinesiske kejsaren Shennong beskrev hampa som en “superört” och kung Henry VIII beundrade växten för sina repegenskaper.

På 1700-talet blev hampaväxten tilldelad det latinska familjenamnet Cannabis sativa av den svenske botanikern Carl von Linné. Detta betyder fritt översatt “användbar hampa” och var under denna tid en del av självhushållningen där det bland annat användes till säckar, rep, tält och fiskeredskap.

Eftersom hampa har en hög naturlig resistens mot diverse externa faktorer är den relativt lätt att odla i kontrollerad form utan att behöva tillsätta kemikalier. Efter cirka 100 dagar plockas fröna ur för att sedan torkas och silas. Efter det kallpressas de så att näringsämnena inte ska slås ut av hög värme. Oljan sorteras bort och används på annat håll medan en proteinkaka återstår. Kakan torkas återigen och mals noggrant så att fibrerna ska försvinna och lämna ett så proteinrikt ämne som möjligt – hampaprotein!

Hampafrön finns i flera olika former, både som skalade, oskalade eller alltså i form av hampaproteinpulver. Det de alla har gemensamt är att de är lättanvända och fyllda av nyttigheter som proteiner, vitaminer och mineraler!

Användning och recept

Hampaprotein är enkelt att förtära; bara att blanda i ett glas varmt eller kallt vatten om man vill. Eller kanske ännu hellre i en mjölk- eller fruktsmoothie, som då blir en proteinshake som fungerar som ett perfekt tillskott före och efter ett hårt träningspass! Det rekommenderas dock att du inte bara förlitar dig på hampaprotein utan även blandar in andra proteiner i din dagliga diet.

Brand

Weight N/A
Storlek

, ,

Boost your strength for athletic performance with hemp protein

Hemp seeds have been used as an energy booster for centuries without any validations. In 2010, researchers in Canada investigated the nutritional character and the quality of the hemp protein. For the purpose of the study, hemp seeds found in the western region of Canada were evaluated. The samples included a number of hemp seed products, including unprocessed hemp seeds, hemp meals, shelled hemp seeds and hemp seed hulls.

The researchers conducted a proximate analysis of the samples, determining the crude protein and crude fat percentage besides analyzing their fiber makeup and amino acid profiles. They also analyzed the protein digestibility-corrected amino acid score of the samples with the help of a rat bioassay, and by taking into account the WHO requirements of amino acids for children.

The final results showed that the whole hemp seeds and fat boasted a mean percentage CP of 24 (2.1) and 30.4 (2.7). For the hemp meal, the figure was 40.7 (8.8) and 10.2 (2.1) and for the de-hulled hemp seed it was 35.9 (3.6) and 46.7 (5.0). The protein digestibility and digestibility-corrected amino acid score were found to be 84.1 to 86.2 percent and 49 to 53 percent respectively for the whole hemp seeds whereas these figures for hemp seed meal were 90.8 to 97.5 percent and 46 to 51percent. For the de-hulled hemp seeds, the figure was 83.5 to 92.1 percent and 63 to 66 percent.

The study concluded that hemp protein has a protein digestibility-corrected amino acid score equal to or better than several other products, including pulses, grains, and nuts. Since protein is a building block for your muscle growth, this study indicates that athletes can use hemp protein to boost their high endurance performance.

* House JD, Neufeld J, Leson G. (2010). Evaluating the quality of protein from hemp seed (Cannabissativa L.) products through the use of the protein digestibility-corrected amino acid score method [Abstract]. Journal of Agricultural and Food Chemistry, 58(22).

Source:

http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/20977230

  • Bärsmoothie med spirulina och hampaprotein

  • Beta, hallon och vaniljsmoothie