Granatäppelkärnor EKO & RAW

145kr

Lämningar från granatäpplen har hittats i såväl egyptiska gravar som heliga byar på Västbanken från bronsåldern. Ett etablerat födoämne med lång historisk användning.
Genom sina polyfenoler är granatäppelkärnor en kraftfull antioxidant.

Storlek 150g

In stock

SKU: 7350047926072 Category:

Hälsoeffekter av granatäppelkärnor

Granatäppelkärnor – vilket är den enda del av granatäpplet som går att äta – är väldigt rika på vitamin K. Denna är viktig för att bibehålla en normal benstomme såväl som för blodets koagulering. Kärnorna innehåller även vitamin C, koppar och kalium samt spår av andra vitaminer och mineraler.
Granatäppelkärnor även en hel del polyfenoler. Med dess rikliga kopparhalt bidrar de även till normal energiomsättning, nervsystemets och immunförsvarets normala funktion samt huden och hårets normala pigmentering.
Slutligen är granatäppelkärnor låga på kalorier och har höga nivåer av fibrer.

Utvinning och historia

Granatäpplet härstammar från en region i Armenien och spred sig därifrån till Iran och norra Indien. Det har odlats i närmare 2000 år i olika delar av Mellanöstern, Medelhavsområdet och södra Asien. Karboniserade granatäpplen från Bronsåldern har hittats i staden Jeriko på Västbanken och torkade diton i en egyptisk gravkammare för guden Thot.

Granatäpplet har varit en symbol för fruktsamhet, kunglighet, hopp och evigt liv. I antikens Grekland var det en symbol för gudinnor, till exempel Afrodite och Athena.

I dag är granatäppelträd vanligt förekommande även i torrare klimat som i Kalifornien och södra Arizona i USA. Vi säljer de mycket näringsrika granatäppelkärnorna i torkad form.

Användning och recept

Du kan såklart äta dem precis som de är – mums. Men även använda dem i vilken frukt- eller energismoothie som helst, eller varför inte som ingrediens i nyttiga chokladkakor?

Brand

Storlek

, ,

Näringstabell

Källa till Vitamin B1
Källa till Vitamin B2
Källa till
Vitamin B6
Källa till
Vitamin C
Källa till Vitamin E
Betydande mängd
Vitamin K
Källa till Kalium
Källa till
Fosfor
Betydande mängd
Koppar
Källa till Mangan

 

% av RDI per 10 g
Energi (g.)
Protein (g.) 1.7 g
Kolhydrater 18.7 g
varav sockerarter 13.7 g
Fett (g.) 1.2 g
varav fleromättat <0.1g
Fibrer (g.) 4.0 g
Natrium (g.) 3.0 mg
A-Vitamin (µg) 0.0 IU 15.63%
C-Vitamin (mg) 10.2 mg 1.28%
Vitamin E (mg) 0.6 mg 0.50%
Vitamin K (mcg) 16.4 mcg 2.20%
Tiamin 0.1 mg 0.91%
Riboflavin 0.1 mg 0.71%
Niacin 0.3 mg 0%
Vitamin B6 0.1 mg 1%
Folate 38.0 mcg
Choline 7.6 mg
Kalcium (mg) 10.0 mg 0.01%
Järn (mg) 0.3 mg 0.21%
Magnesium (mg) 12.0 mg 0.32%
Fosfor (mg) 36.0 mg 0.51%
Kalium (mg) 236 mg 1.18%
Zink (mg) 0.4 mg 0.40%
Koppar (mg) 0.2 mg 2%
Mangan (mg) 0.1 mg 0.50%
Selen (mcg) 0.5 mcg 0.09%
  • Bovetesallad med granatäppelkärnor

  • Acaibowl med granatäppelkärnor