Träffa Plantbased athlete Andreas Sjöstrand

andreas-sja--strand

Hej Plantbased athelete Andreas berätta, vem är du?

Det är det jag forskar på. Jag vill gärna se mig själv som en helt vanlig man, men med en nyfiken och enthusiasm till livet. Min passion är att forska på livet genom den plats som ligger närmast om hjärtat, genom Idrott och fysisk rörelse. Jag har alltid älskat att röra på mig, när jag inte kunna formulera mina känslor eller uttrycka mitt behov verbalt har träning gett mig utlopp och med tiden insikt och mer förståelse till allt fler aspekter i livet som jag också vill utveckla. Det är en tid viss del en hård skola men det har gett mig så mycket och jag brinner för att dela mina erfarenheter och kunskaper. Sprida och låta flera ta del av det som jag innerligt tror vi behöver våra lovet ut, barnasinnet, leken, glädjen, utveckligen och samtidigt trygghet, kärlek, harmoni. Jag söker, skapar och finner det i naturen, relationer, träning, meditation mm. Jag vill leva som jag lär och Jag drömmer om att leva ett långt, aktivt och hälsosamtliv i samverkan med mina medmänniskor och omvärlden.

Vad tränar du och varför?

Jag tränar min kropp och sinne, genom varierade fysiska aktiviteter. “Min sport” senaste åren har varit CrossFit. CrossFit handlar i stora dra om att ha en bred fysik. Det handlar om att bygga/utveckla “arbetskapacitet” över en specificerad period av tid. Det är för mig en sportificerad lek där jag kan skapa så kallade WoDar/Pass/Lekar som ger mig en fysiskutmaning och mätbarhet, utlopp för mitt kreativa tänkande och en prövning för min mentala närvaro. Det man vill uppnå är effekt genom hålla intensitet, kontinuitet och kvalitet under dem olika WoDdarna och det kräver en ständigt utveckling för att lösa provlemen man ställs inför. Sen älskar jag att testa nya sporter för att applicera dessa erfarenhet och dra lärdom från andra individers expertis för att bli ännu bättre. Jag tränar för att bli så bra jag kan och den träningen är applicerbar i andra miljöer, både fysiskt och mentalt.

Du är en fantastisk coach PT med en väldig kompetens inom prestation. Vad tror du är nyckeln i dit coachande som transformerar dina kunder?

 

Plantbased athlete

Coaching för mig handlar om att vara ett föredöme med hänsyn, samspel och tillit till, allt. Det är min vision. Mina ambitioner är att min adepter ska bli inspirerade att lära sig och förstå sin kropp och sin knopp, jag är där för att ge prespektiv och kommunicera med dem. Jag är tydlig med att, det är dem som ska göra resan men kag finns som ett bollplank och kan leda dem och skapa en “skön” plats att praktisera på. Jag ger dem fysiska utmaningar, med lagom mycket stress och utmaning för att dem ska bli bättre och självs se sin utveckling. Jag vill verkligen dela med mig av mina erfarenheter och okomplicerat locka fram allt inom individen och tända deras inre motivation att utveckla sig fysiskt. Mission: Att individen med tiden inte “behövar mig”, men att jag ändå kan finnas där, mer för vi tycker det är roligt att ha sällskap, än ett måste . Det förbättra förutsättningarna att leva ett sunt aktivt liv som avspeglar andra aspekter i livet pusjar lägsta nivån. Den visionen, skapar tillit och det ger resultat, var på det genererat till att pröva sina förmågor och där med även ökar vi vår prestations nivå.

Du gick över till en plantbaserad kost för ett år sedan. Kan du berätta om hur det påverkar din träning och vilka fördelar du ser?

Det har gett positiva resultat i form av snabbare återhämtning och ett starkare immunförsvar. Vilket generera i mer träning och med högre kvalitet. Det svåra har varit att anpassa, rutinerna i kosthållningen och jag jobbar fortfarande på att skapa bättre föruttsättninga att leva den livsstilen och får det i symbios träningen. Jag känner mig också väldigt motiverad då jag vet att jag gör nått jag tror på och att tror att jag har mycket en hel del att lära mig för att optimera mig och få ut ännu mer av min kost.

Vad engagerar dig?

Människor, Naturen, upplevelser, Utmaningar. Möjligheter.

Om allt var möjligt vilka tre saker skulle du göra då?

Världsfred människorna i mellan och Naturen. Utforska min omvärld. Oändliga resurser av mat och rent vatten. Att bygga ett hem, med trygghet, kärlek och livskvalitet. Välkommet för vänner och familj att, ladda på med energi och kraft för att skapa och sprida de tre vidare.

Vilka morgon, dags och eller kvällsrutiner får dig att vara på topp?

Morgon movement, för att väcka kroppen och gärna något kreativt skapande. Allt från att fylla i färger i en målar bok till att läsa eller lyssna på musik eller att öva på saker som jag vill lära mig. Kvällspromenad Meditera, (kan absolut utveckla min kvällsrutin). -Drömmer om en öppen brasa.

Berätta om en eller flera person som inspirerar dig?

Jag blir lätt inspirerad av folk. Men personer som avspeglar trygghet, glädje och driv. De som skapar sig goda förutsättningar för att kunna ge högkvalité till sig själva, som är nyfikna, öppna till dela sin insikter.

Kan du dela med dig av en utmaning som gjorde dig starkare och hur det påverkar dig idag?

Jag är i sådana processer hela tiden och jag har ibland svårt att reflektera på dessa utmaningar, men det vill jag bli bättre på. Jag tänker ofta på resan mot CrossFit GAMEs där jag inte hade dem förutsättningar jag kanske hade önskat. Men jag fick stöd av folk som trodde på mig, men framförallt hur jag gång på gång hittat motivation att inte ge upp i mig själv och hur jag hela tiden hittade lösningar att nå hela vägen till VM.

Vad har fått dig att tro på din kraft?

Att jag träffar fler och fler med liknande mission och insikter. Att jag ser att jag är påväg “åt rätt håll” och att jag aktivt tar ansvar för mina omständigheter och handlingar och hela tiden vill göra det lite “snyggare” det ger mig trygghet och tillit till processen.

Varför gillar du Go For Life superfoods och vad har du för favorit?

Go For Life avspeglar mycket av det som jag nämt tidigare och jag tycker det är intressant att deras ambitioner är att stärka individen och utbilda inom sin expertis vill skapa förutsättningar till andra att ta del av fantastiska livsmedel. Jag gillar helheten i sortimentet. Gillar chia, hampa och gröna pulver. Sen bakar jag en del och gillar kokosfett, kakao och carob samt deras superbär ;). Runt träning: Bipollen, Plantbaserade proteinpulver. Bra sortiment som sagt.

Vad är ditt favorit recept med Superfoods?

Testar ofta nytt men gör det ofta inte för komplicerat. Jag gör smoothies efter vad jag Känner för. Gillar att göra bar/bollar med En stor sats bars görs på: 1.5kg dates. Ratio: (1/6). 250gDates 1 tbs Coconut oil 20g Hampseed 4 tbs Hempprotein powder 1 tbs Acia 20g cacao and or 5-10 (*cacao beans) 10g carob 1dl Mullberries 1 cup Almond milk. Mix in the blender. Work it out on a baking form. -High energy bar in less then 10min if you have all the ingredients at home. *Additional Sprouted and hydrated buckwheat and Hampaseeds for the extra texture and crunch

How do you go for life?

By lifting my head up and put one foot in front of the other. Smile and show gratitude to the smallest miracles and enjoy threat your self as good as you can you deserve that and you will find pleasure in see other do the same.

 

Var kan man läsa och se mer av dig online?

@plantbasedathlete instagram.

Mattias Fyrörn