Pepparkakor

Har du inte bakat pepparkakor än? Testa dessa glutenfira, sockerfria och mjölkfria från Alexandra och Stark och Glad.

Ingredienser till pepparkakorna

4 dl mandelmjöl
2 dl bovetemjöl
3 msk majsstärkelse
2 dl kokossocker
1 dl  Go for life skalade hampafrön

2 rågade msk pepparkakskrydda
0,5 tsk bikarbonat
en nypa salt
1 dl Go For Life kokosolja
0,5 dl agavesirap
0,5 dl mandelmjölk

gluten och mjölkfri pepparkaka

Tillredning av pepparkakorna

  1. Blanda samman alla torra ingredienser i en skål och tillsätt därefter kokosolja, agavesirap + mandelmjölk och knåda ihop till en deg.
  2.  Täck med folie och låt vila i kylen över natten.
  3. Sätt ugnen på 175° och ta fram degen. Dela i fyra delar.
  4. Kavla ut degen tunt, stansa ut pepparkakor och lägg över på bakplåtspapperklädd plåt.
  5. Grädda i ugnen 10-12 minuter eller tills kakorna fått en gyllene färg.

Recept från Alexandra på Stark och glad. Bli inspirerad om positiv livs och egensy, träning och kost hos Alexandra. Klicka här! PT by Alexandra

Mattias Fyrörn