Havresmoothie med gojibär, kanel och aprikos

Havresmoothie

Ingredienser:

• 2,5 dl havre
• 4 msk chiafrön
• en näve gojibär
• en näve hackade mandlar
• 4 dl mandelmjölk
• ¼ tesked kanel
• apelsinjuice
• 2,5 dl torkade aprikoser

Gör så här:

1. Dela upp havret, chiafröna, gojibären, mandlarna och mandelmjölken i två 3,5 dl-glas eller bägare. Rör om väl och täck över med lock. Låt stå i kylen över natten.
2. Lägg de torkade aprikoserna i en liten kastrull tillsammans med apelsinjuice och kanel. Koka upp och sänk sedan värmen; låt sjuda tills vätskan i stort sett försvunnit och en sorts glasyr formats. Det tar cirka 10-15 minuter, men håll ett öga på kastrullen så att det inte kokar fast. Ställ åt sidan, låt kallna och ställ sedan in i kylen över natten.
3. På morgonen hackar du upp aprikosblandningen och häller den högst upp i glasen/bägarna.

Recept från @keviniscooking

Daniel