Chiapudding med kokosbanan

Chiapudding med kokosbanan

Ingredienser:

3 dl kokosmjölk
0,5 dl + 2 msk chiafrön
½ tesked vaniljextrakt
1 nypa havssalt eller Himalayasalt
½ tesked kanel
1 dl osötade kokosflingor
4-5 mogna bananer (skivade)

Gör så här:

PUDDING:
Lägg chiafrön, kokosmjölk, vanilj, salt och kanel i en medelstor bunke och vispa tills det blandats ihop väl. Smaka och häll i någonting sött, t.ex. Manukahonung, om du så önskar. Täck över och låt stå i frysen i minst 6 timmar eller över natten. Chiafröna ska nu ha jäst och puddingen vara fluffig och fin.
ROSTADE KOKOSFLINGOR:
Hetta upp en stekpanna på låg värme. Tillsätt kokosflingorna och rosta i ungefär 10 minuter. Rör om konstant och fortsätt tills flingorna fått en lätt brun färg (de kan snabbt brännas vid). Ta bort dem från stekpannan och låt dem kallna helt och hållet.
SÄTT SAMMAN:
Kombinera puddingen och flingorna precis innan du ska servera. Häll först i puddingen i serveringsglas/bägare. Ovanpå den lägger du bananskivorna (se bild). Garnera med rostade kokosflingor. Voila!

Recept från @robustrecipes

Daniel