Baobab- och spenatpannkakor med halloncoulis och chokladsås!

Baobab- och spenatpannkakor med hallon och chokladsås

Ingredienser:

Till pannkakorna:

1 msk Baobabpulver
2 mogna bananer
1 msk linfrön
5 dl mandelmjölk
2,5 dl bovetemjöl
1/2 msk bakpulver
1 dl spenat
2 msk vatten
1 msk agavesirap eller lönnsirap
Kokosolja för stekningen

Till chokladsåsen:

2-3 msk kokosolja
2 msk agave/lönnsirap
1 1/2 msk kakaopulver

Till halloncoulis:

5 dl hallon
2 msk agave/lönnsirap
pressad citronjuice

Gör så här:

Blanda spenaten, vattnet och agave/lönnsirapen noggrant. Mosa sedan bananer i en skål med en gaffel och tillsätt resten av pannkaksingredienserna. Rör om ordentligt. Tillsätt sedan spenatblandningen och blanda tills röran fått en fin konsistens. Värm upp lite kokosolja i en stekpanna och stek pannkakorna en eller ett par i taget.

Lägg därefter hallonen i en stekpanna och häll i agave/lönnsirapen. Stek på mellanvärme tills det börjar koka och sänk sedan temperaturen så att det sjuder snarare än kokar. Låt det sjuda i 10-15 minuter tills blandningen börjar tjockna. Häll därefter ned lite pressed citronjuice och ta bort plattan från värmen och sila bort hallonkärnorna.

Placera en glasskål ovanför en kastrull med sjudande vatten, men se till så att skålen inte nuddar vattnet. Tillsätt alla chokladsåsingredienser och låt dem smälta samman. Servera pannkakorna garnerade med halloncoulis och chokladsås!

Recept från Aduna

Daniel