Banan- och chokladglass med medjooldadlar

Banan- och chokladglass med medjooldadlar

För 1-2 personer

Ingredienser:

· 3 bananer
· 1-2 urkärnade medjooldadlar
· 2 msk kakaopulver
· ¼ msk lucumapulver (valfritt)
· 2 msk mandelmjölk
· 1 msk kakaonibbs (valfritt)
· 2 msk quinoa (valfritt)

Gör så här:

1. Kvällen innan: Skala, skär upp och lägg bananerna i en fryspyse i frysen.
2. En stund innan du ska äta desserten ställer du in en tom skål i frysen. Det gör att glassen inte smälter lika snabbt när du äter desserten.
3. Lägg bananerna i en kraftfull mixer och mixa tills de nått en smulliknande form (men ej helt porös).
4. Tillsätt medjooldadlar, kakaopulver och lucumapulver samt mandelmjölk. Mixa sedan igen tills blandningen fått en krämig konsistens.
5. Strö på kakaonibbs och quinoa och rör om med en sked.
6. Överför allt till den kylda skålen och toppa med nötter eller färska jordgubbar.

Recept från @naturalnomad

Daniel